Deze keer laat Stoffel Vandoorne zich niet kisten door Thibaut Courtois

  Stoffel Vandoorne gaat een virtueel duel aan met een Red Bull-rijder.

  Net als vorige week hebben e-sporters, sporters en echte rijders een virtuele Formule 1-race gereden. Stoffel Vandoorne finishte als 7e in de Grote Prijs van Bahrein, Rode Duivel Thibaut Courtois werd 13e in zijn woonkamer in Madrid.

  In de Formule 1 stond vandaag de Grote Prijs van Bahrein op het programma. Het coronavirus trok een streep door de 2e WK-manche, maar online raceten ze wel weer.

   

  Stoffel Vandoorne kroop (als reserverijder van het team) achter het stuur van een Mercedes, Rode Duivel Thibaut Courtois bestuurde ook in de #NotTheBahGP een auto van de Racing Point-renstal.

   

  Vorige week ging Courtois Vandoorne vooraf in de seizoensopener in Australië, maar dat lukte hem geen tweede keer. Vandoorne begon vanaf de 9e plaats en tikte snel zijn McLaren-opvolger Lando Norris aan.

   

  De virtuele jury keek het incident door de vingers. Vandoorne snelde naar de 7e plaats en zou die positie vasthouden. De enige echte rijder die beter deed was de Canadees Latifi. Hij werd 5e met zijn Williams.

   

  En Courtois? De Belgische goalie van Madrid startte als 12e en finishte na 14 rondjes als 13e.

  Kijk naar de virtuele GP van Bahrein:

  Zo werkt Stoffel Vandoorne de GP af.

  Thibaut Courtois zit thuis in Madrid te gamen in zijn racestoel.

  Computerproblemen voor Vandoorne in race 2

  Er kwam ook een 2e race, met de omgekeerde startvolgorde, maar die ging de mist in voor Stoffel Vandoorne. Technische problemen met zijn computer verhinderden hem om zijn Mercedes tijdig op gang te trappen.

   

  Uiteindelijk kon Vandoorne toch nog enkele rondjes racen en als 19e en voorlaatste finishen. Thibaut Courtois werd 12e.