Weer stap dichter bij BeNeLeague basketbal: "Enthousiasme in beide landen is groot"

  Krijgen we in de toekomst vaker wedstrijden zoals Oostende-Groningen?

  De Belgische en Nederlandse Pro Basketball League hebben unaniem beslist om een volgende stap te zetten op weg naar een gezamenlijke competitie. Voor het einde van het jaar moet de knoop worden doorgehakt of er vanaf 2021 met een BeNeLeague begonnen kan worden.

  Het Belgische en Nederlandse basketbal groeiden de voorbije maanden al naar elkaar toe. De voorbije 3 maanden werd er onder leiding van het bedrijf Hypercube gepolst naar de temperatuur bij de clubs, pers, rechtenhouders en federaties. Ook 1.200 fans uit beide landen mochten hun mening geven.

   

  Die gesprekken zijn uitgemond in een aantal werkgroepen die de belangrijkste aspecten van de samenwerking moeten behandelen op sportief, commercieel en financieel vlak. Ook op het vlak van reglementen, zoals licentievoorwaarden, zullen de competities naar elkaar toe moeten groeien.

   

  Er is afgesproken dat voor het einde van 2020 de clubs uit beide landen beslissen of ze ermee willen doorgaan. Als het licht 2 keer op groen wordt gezet, kan in september 2021 de BeNeLeague basketbal boven de doopvont worden gehouden.

  "Komende maanden basis leggen voor een mooie competitie"

  “We zijn verheugd dat het enthousiasme binnen beide leagues
  groot is om er een mooi product van te maken", zegt Arthur Goethals, de voorzitter van de Pro Basketball League. "Er is al veel werk verricht onder leiding van Hypercube, maar het grote werk begint nu pas. Er moeten belangrijke stappen gezet worden om in de komende maanden een goede basis te leggen voor een mooie BeNeLeague vanaf het seizoen
  2021-2022."

   

  "Ondertussen wordt begonnen met de voorbereiding van het seizoen 2020-2021 van de EuroMillions Basketball League. De clubs beraden zich over hoe ze meer basketbal kunnen aanbieden na de annulering van het huidige seizoen. Een vroeger seizoensbegin met meer wedstrijden behoort daarbij tot de opties. Eind april volgt er meer nieuws.”