Oliver Naesen na de 368 km van Laurens De Vreese: "Hoe kan ik dat overtreffen?"

  Oliver Naesen blijft lachen.

  Oliver Naesen krabt zich achter de oren na de prestatie van Laurens De Vreese. "Nu zal ik serieus uit mijn pijp moeten komen", weet de goedlachse profrenner die nog lange quarantaineweken verwacht.

  Na zijn rondje van 365 kilometer in Oost-Vlaanderen heeft collega-wielrenner Laurens De Vreese (Astana) Oliver Naesen (AG2R) de baard afgedaan met een tocht van 368 kilometer.

   

  "En dan nog op de rollen. Verschrikkelijk", reageert Naesen in Sporza op Radio 1. "Wat een antwoord van hem, het zotste wat ik ooit gehoord heb."

   

  De Vreese verwacht een tegenprestatie. "Ik weet niet of ik daar iets tegenin kan brengen", krabt Naesen zich achter de oren.

   

  "Ik heb al eens op Strava gekeken hoe ik dat kan overtreffen. Ik zal alleszins serieus uit mijn pijp moeten komen", lacht hij.

  De data van Laurens De Vreese:

  De rit van Oliver Naesen:

  "Franse renners zitten gefrustreerd thuis"

  Oliver Naesen rijdt voor de Franse ploeg AG2R en prijst zich gelukkig dat hij nog mag fietsen tijdens de coronacrisis. "Mijn Franse collega's mogen niet meer buitenkomen", vertelt de 29-jarige renner. "Die zitten echt gefrustreerd thuis."

   

  "Zij trainen binnen op de rollen. Dat vind ik goed voor een uur, maar zij moeten dat dus meermaals per dag doen. Echt ambetant."

   

  Voor AG2R is de Ronde van Frankrijk de afspraak van het jaar. Naesen: "Als mijn baas te horen krijgt dat de Tour uitgesteld wordt, komen zijn haren recht te staan."

   

  "Maar we moeten toch ons gezond verstand gebruiken. Ik volg het nieuws en als Marc Van Ranst (de bekende viroloog, red) verwacht dat we ons nog 10 weken moeten weren, neem ik dat aan. Hij heeft er meer verstand van."

  Als Marc Van Ranst verwacht dat we ons nog 10 weken moeten weren, neem ik dat aan. Hij heeft er meer verstand van.

  Oliver Naesen