Napoli en Mertens hervatten woensdag de trainingen ondanks kritiek

  De club van Dries Mertens zal woensdag weer beginnen te trainen.

  Na Cagliari heeft ook Napoli laten weten dat het volgende week opnieuw begint te trainen. Daarmee gaat de Serie A-club in tegen het advies van de Italiaanse spelersvakbond.

  In Italië is een tweespalt aan het ontstaan tussen de eersteklasseclubs. De teams uit het zwaar getroffen noorden van Italië denken er niet aan om de trainingen te hervatten, terwijl de zuidelijk gelegen clubs en Lazio wel weer naar het trainingsveld willen.

   

  Cagliari, de club van Radja Nainggolan, zal maandag weer beginnen te trainen. Ook Napoli heeft nu bekendgemaakt dat het woensdag de draad weer oppakt.

   

  Daarmee gaat de club van Dries Mertens in tegen het advies van de Italiaanse spelersvakbond. Die heeft gisteren laten het weten dat het gezien de coronacrisis geen steek houdt dat Italiaanse voetbalclubs volgende week de trainingen hervatten. "Tot zeker 4 april is trainen niet aan de orde", zegt de spelersvakbond.

   

  Sinds 9 maart vinden geen sportcompetities meer plaats in Italië door het coronavirus. Tot dusver raakten 13 Serie A-spelers besmet met het virus. Al meer dan 4.000 mensen zijn door het virus overleden in Italië.

  Napoli maakt het nieuws bekend en stuit op veel kritiek