De Vreese zweet 368 km lang op de rollen: "Ik verwacht tegenprestatie van Naesen"

  Laurens De Vreese reed 368 kilometer op Zwift.

  Laurens De Vreese reed 368 kilometer op Zwift.

  11 uur lang binnen op de rollen trainen, dat is het huzarenstukje dat Laurens De Vreese gisteren uit zijn dijen heeft geschud. "Ik nam de raad van Maggie De Block letterlijk, ik bleef in mijn kot", reageert De Vreese (Astana).

  Nu alle voorjaarskoersen afgelast zijn, zoeken de wielrenners nieuwe uitdagingen. Oliver Naesen reed woensdag met ultrarijder Maxim Pirard 365 kilometer, een route langs de grenzen van Oost-Vlaanderen.

   

  "Wat Oliver deed, wou ik op de rollen doen", reageert Laurens De Vreese. "Mijn vriendin zei dat ik op (het indoorplatform) Zwift een rondje moest kiezen met weinig hoogtemeters. Toen ik een parcours van 3 kilometer zag met 30 hoogtemeters, dacht ik dat dat wel zou meevallen."

   

  Dat rondje was een deeltje van het WK-parcours in Yorkshire. "En dat viel zwaar tegen. Om 6.30u 's morgen ben ik eraan begonnen. Na 125 kilometer was mijn broek doornat. Ik heb toen een sanitaire stop gehouden en een droog koersbroekje aangetrokken."

   

  Uiteindelijk zou De Vreese iets meer dan 11 uur binnen op zijn fiets zitten. "Je wil niet weten wat ik allemaal naar binnen gewerkt heb. 4 bidons energiedrank, 4 flessen water van 1 liter, 1 icetea en 1 koffie. Mijn vriendin is me 's middags ook komen bevoorraden met boterhammen."

  De gegevens van de Strava-rit van De Vreese

  Naesen: "Wat kan ik daar tegenover stellen?"

  "Ik wou met deze indoorfietstocht ook respect tonen voor minister Maggie De Block", zegt De Vreese. "Ze had opgeroepen om "in je kot te blijven". Ik heb nu getoond dat je ook leuke dingen kan doen als je in je kot blijft."

   

  Hoe reageerden de collega's op het kunststukje van De Vreese? "Thomas De Gendt geloofde eerst niet dat ik dat echt gedaan had. "Ik ken Laurens, hij zal wel een trucje gevonden hebben om te laten uitschijnen dat hij 368 km op de rollen gereden heeft", zei De Gendt. "Maar uiteindelijk moest hij toegeven dat ik een straffe stoot had uitgehaald."

   

  Oliver Naesen was wel meteen onder de indruk. "Wat kan ik daar tegenover stellen?", vraagt Naesen zich af. "Tijd voor bezinning."

   

  De Vreese wacht alvast op een tegenprestatie van Naesen. "500 vind ik een mooi getal, op de rollen", knipoogt de Astana-renner guitig. Wordt vervolgd.

  Het parcours dat De Vreese talloze keren aflegde