Triatleten krijgen eindejaarspremie al uitbetaald om financiële problemen te vermijden

  Professionele triatleten zouden het financieel moeilijk kunnen krijgen door de afgelaste wedstrijden. Daarom zal hun eindejaarspremie straks al uitbetaald worden door de PTO, de organisatie die professionele atleten op de middellange en lange afstand verenigt.

  De professionele triatlonorganisatie (PTO) heeft beslist om de jaarlijkse bonus voor professionele triatleten nu al uit te betalen. Zo wil de organisatie triatleten helpen die het financieel moeilijk kunnen krijgen in de coronacrisis.

  Bovendien zal het prijzengeld voor atleten die buiten de top 20 staan op de wereldranglijst verhoogd worden met 500.000 dollar (467.200 euro). 

   

  Concreet betekent dit dat triatleten op de posities 21 tot en met 50  (op de ranking van 15 maart) 8.000 in plaats van 5.000 dollar ontvangen. De nummers 51 tot en met 100 krijgen 5.000 in plaats van 2.000 dollar.   

   

  Bij de mannen is Pieter Heemeryck de hoogst gerangschikte Belg op de 12e plaats, 3 plaatsen boven Bart Aernouts (15e). Frederik Van Lierde is terug te vinden op de 41e plaats.

   

  Bij de vrouwen is Alexandra Tondeur 36e, Tine Deckers 57e, Katrien Verstuyft 74e en Sara Van de Vel 85e.  

  Pieter Heemeryck (links) en Bart Aernouts (centraal) hebben wat meer financiële zekerheid.

  Heemeryck: "Dit zorgt voor financiële zekerheid"

   "Het feit dat die betaling nu al gedaan wordt, zorgt voor een soort financiële zekerheid voor mij", zegt de 30-jarige Pieter Heemeryck, die op 30.000 dollar mag rekenen.

   

  "Mijn belangrijkste inkomsten zijn bonussen en prijzengeld, waarop ik de komende maanden dus niet kan rekenen. Misschien heb ik recht op bijkomende steun in België, maar dat moet ik nog eens nagaan."

   

  "Momenteel kan ik nog zonder problemen fietsen en lopen. Maar ik heb toch een loopband aangeschaft voor het geval dat de maatregelen strenger worden. Enkel het zwemmen is wel problematisch, maar we zullen zien wat de toekomst brengt."