Daag jezelf of je gezin uit: 6 opdrachten om thuis te proberen

  Leer nieuwe skills met YouTube-video's.

  Het internet staat boordevol tutorials, filmpjes die je stap voor stap iets uitleggen. Sport Vlaanderen verzamelde 6 leuke uitdagingen die je thuis kan doen. Samen met het hele gezin, met twee of alleen. Zo blijf je niet alleen in beweging, maar heb je in de toekomst ook iets om mee op te scheppen bij je vrienden.

  Uitdaging 1: Surplace op het terras

  Fietsen in de natuur mag, maar je kan je ook thuis amuseren met je stalen ros. In deze video leer je hoe je kan "surplacen". Je hebt er niet veel plaats voor nodig. Het kan op je terras, op je balkon of zelfs in je woonkamer.

   

  Heb je het onder de knie? Daag jezelf uit en probeer je tijd telkens te verbeteren. Of neem het op tegen je gezinsleden. 

  Uitdaging 2: Leer jongleren

  Kan je niet jongleren? Dan is dit het ideale moment om het te leren. Geen balletjes in huis? Je kan ook gewoon aan de slag gaan met bijvoorbeeld fruit. Wie kan de voorwerpen het langst in de lucht houden?

  Uitdaging 3: Leer jongleren (met een voetbal)

  Ook met je voeten kan je jongleren. Profvoetballers pakken graag uit met hun kunstjes, maar ook jij kan dit leren. In deze video krijg je enkele tips van Club Brugge-speler Hans Vanaken.

   

  Tip: Gogogooris op Ketnet geeft nog andere tips. Bekijk dus zeker ook de andere video's.

  Uitdaging 4: Do the moonwalk

  Wie opgegroeid is in de jaren 80 kan dit misschien al: de moonwalk. Dans mee met de instructeur in deze video en maak wanneer er opnieuw gefeest mag worden, maak je vast en zeker indruk op je vrienden.

   

  De moonwalk al onder de knie? Op YouTube vind je nog heel veel dansvideo's voor jong en oud.

  Uitdaging 5: Laat een basketbal op je vinger tollen

  Wie een basketbal in huis heeft, kan ook deze uitdaging aangaan. Hoe tol je met een bal op je vinger? Moeilijker dan het lijkt, dus hier ben je wel even zoet mee.

  Uitdaging 6: Train je reactiesnelheid

  Een beetje lui geworden van het zitten in de zetel? Met deze oefeningen train je je reactiesnelheid. Ben je alleen? Gooi een tennisbal met je ene hand tegen de muur en vang hem op met je andere hand. Wie laat de bal het snelst vallen?

   

  Wie met twee is kan ook de andere oefeningen eens uitproberen.