Thomas De Gendt rijdt Sanremo in eigen land, Kevin Pauwels staat op podium

  Thomas De Gendt (r) en zijn kompaan Jasper De Buyst (l).

  Oliver Naesen en Laurens De Vreese hebben de voorbije dagen een monsterrit achter de kiezen. Thomas De Gendt kon uiteraard niet achterblijven. Samen met ploegmaat Jasper De Buyst rondde hij de kaap van de 300 kilometer. En er zijn nog wat alternatieve Sanremo's gereden.

  Dit weekend had Milaan-Sanremo het grote wielerfeest van de topklassiekers moeten openen. Het coronavirus besliste er anders over, maar Jasper De Buyst en Thomas De Gendt bleven niet bij de pakken zitten.

   

  Zij legden - in België weliswaar - de gebruikelijke 300 kilometer af en reden daarvoor langs enkele grote steden. Het duo fietste onder meer over de Grote Markt van Brussel.

   

  "Jammer dat tussen Bergen en Antwerpen 120 kilometer lang de wind op onze neus stond", reageert De Gendt op Twitter.

  Meer alternatieven voor Milaan-Sanremo:

  Team Sunweb, de ploeg van Tiesj Benoot en Ilan Van Wilder, hield een Milaan-Sanremo op Twitter. Uiteraard won er eentje van het team: de Australiër Michael Matthews.

   

  Voor de eerste keer in zijn carrière trouwens. Vijf jaar geleden werd Matthews wel al eens 3e, na John Degenkolb en Alexander Kristoff.

  Ook de Nederlandse columnist en voormalig wielrenner Thijs Zonneveld organiseerde zijn Milaan-Sanremo op Twitter. Het podium met 3 veldrijders oogt bijzonder. Vooral Kevin Pauwels hadden we niet verwacht, knap!

  Nibali rijdt de klassieker indoor

  4.221 wielerliefhebbers hebben de laatste 57 kilometer van Milaan-Sanremo virtueel afgelegd. Ook Vincenzo Nibali, winnaar in 2018, was van de partij. 

   

  De start lag in Alassio, de finish op de Via Roma. Onderweg kregen ze de Tre Capi, de Cipressa en de Poggio voor de kiezen.

   

  Naast Nibali verscheen Alberto Bettiol, in 2019 winnaar van de Ronde van Vlaanderen, eveneens aan de start. Ook grote namen uit het verleden als Maurizio Fondriest (winnaar in 1993) en Ivan Basso tekenden present.

   

  "Milaan-Sanremo is een koers die een speciale plaats heeft in mijn hart", reageerde Nibali. "Ik beleefde er een van mijn mooiste zeges. Vandaag kreeg ik de kans om op een nieuwe en plezante manier te koersen."

   

  "Ik roep iedereen op om in deze moeilijke periode geduld te hebben, thuis te blijven en indoor te blijven koersen", sprak de Italiaan nog.

  VIDEO: Tim Wellens vlogt ondertussen vanuit Monaco

  Tim Wellens neemt je een dag mee op de YouTube-pagina van zijn ploeg. De renner van Lotto-Soudal laat de hond uit, gaat trainen met Omloop-winnaar Jasper Stuyven en hij laat zijn coiffure bijwerken door zijn vrouw.