De quarantaine-tips van Jan Vertonghen? Kaarten, FC De Kampioenen en kinderkapsalon

  Kat Kerkhofs nam even poolshoogte bij Jan Vertonghen.

  Waar houdt een Rode Duivel zich mee bezig als hij niet elke dag mag gaan trainen? Kat Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens, polste voor Vier bij Jan Vertonghen. Met deze tips van de verdediger vliegen jouw quarantaine-dagen ook voorbij.

  Prinsessenfeestjes en fietstrainingen

  Ook Jan Vertonghen mag zijn woning in Londen niet meer verlaten door de uitbraak van het coronavirus. Maar met twee kinderen die het huis op stelten zetten, heeft de verdediger van Tottenham voldoende om handen, vertelt hij aan Kat Kerkhofs. "Mijn kinderen gaan straks mijn haar knippen. Een foto van mijn kapsel? Dat hang af van het eindresultaat"

   

  Met zijn dochter Leyla kan hij prinsessenfeestjes houden. "Het is echt een meisje meisje. Dus met verschillende haarstijlen, nagels lakken... Gelukkig mag dat enkel in het weekend", grapt hij.

   

  Uiteraard moet er tussendoor ook wat getraind worden om fit te blijven. "Volgende week begint ons trainingsschema", zegt hij. "We hebben een fietsopstelling gekregen, dus daar zal ik me vooral fit mee moeten houden. Mijn huis is niet supergroot, dus ik zal creatief moeten zijn door de trap op te lopen..."

  Leer je kinderen kaarten

  Maar de boog kan niet altijd gespannen staan en de Rode Duivels weten goed genoeg wat het betekent om op afzondering te gaan met de nationale ploeg, een soort van quarantaine. "Dan kaarten we vooral met de ploegmaats. Ik zal mijn kinderen moeten leren kaarten", lacht Vertonghen.

   

  Met welke Rode Duivels zou hij dan het liefst opgesloten zitten? "Ik heb drie kaarters nodig. Dries Mertens en Thorgan Hazard mogen mee. Yannick Carrasco heeft een te moeilijk karakter om in huis te hebben, dus doe maar Hans Vanaken dan. Ik kan je ook duizend bordspelletjes geven om te spelen in quarantaine: Kolonisten van Catan, Codenames..."

   

  Nog niet genoeg inspiratie? "Je hebt altijd klusjes om te doen in huis", geeft Vertonghen mee. "Misschien is het nu wel eens het moment om daar tijd voor te maken. En voor de rest tijd maken voor elkaar en een beetje praten."

  "Ik zal mijn kinderen moeten leren kaarten."

  Jan Vertonghen

  Geen verrassing: kijk naar FC De Kampioenen

  Zit je liever even in de zetel, dan kun je voor ideetjes ook bij Vertonghen terecht. Maar als notoir fan van FC De Kampioenen weet je wat je mag verwachten. "Daar keek ik altijd naar met mijn broers", zegt Vertonghen. "Dat is erin blijven zitten. Nu kijk ik vooral uit nostalgie. Soms zet ik het gewoon op als achtergrondgeluid, ik ken toch alle afleveringen uit mijn hoofd."

   

  Zelfs in zijn hotelkamer met de Rode Duivels durft hij FC De Kampioenen op te zetten. "Soms wil je gewoon naar iets kijken dat niet te veel aandacht vergt. Ik kende Xavier (acteur Johny Voners overleed deze week, red) niet persoonlijk, maar hij zag er heel sympathiek uit."

   

  "Voor de rest heb ik Over Water en Chernobyl graag gezien. Meestal kijken we eerst naar een zware serie en kijken we dan naar iets lichters, zoals Expeditie Robinson of Love Island. Dat tempert de avond. Anders ga ik slapen met stress."

  Jan Vertonghen kwam zelf voor in een film van FC De Kampioenen.

  "Als ik ooit voor Brugge kies, doet Kompany me dood"

  Heb je nog niet genoeg inkijk in het leven van Vertonghen? Met deze dilemma's heb je genoeg informatie om je vriendenboekje helemaal af te werken:

   

  • Een pintje of een glas wijn? "Een echte Belg, dus een pintje."
  • Zonder toiletpapier vallen of zonder zeep? "Liever zonder zeep."
  • Frietjes of kroketjes? "Frietjes."
  • CL-finale of EK-finale? "Doe maar EK-finale, ik heb al eens in de finale van de Champions League gestaan."
  • Keer je ooit terug naar Ajax? "Wie weet, dat zit wel in de planning."
  • Lievelingskleur? "Bordeauxrood."
  • Wil je je carrière afsluiten bij een Belgische club? "Als ik voor Club Brugge kies, doet Vincent Kompany mij dood. Als ik voor Anderlecht kies, doet mijn vrouw me dood."
  • Messi of Ronaldo? "Messi. Het zijn allebei ongelofelijke voetballers, maar Messi is iets meer mijn stijl."
  • Mijn idool? "Mijn vrouw staat te luisteren, dus: Sophie."
  • Mijn mooiste voetbalmomenten? "De CL-finale en de WK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Brazilië."