Tiesj Benoot: "Snap niet waarom iedereen zoveel wc-papier koopt"

  Tiesj Benoot in gesprek met Ruben Van Gucht tijdens onze Facebook Live.

  Door de coronacrisis hebben de wielrenners plots extra tijd. "Dankzij corona zal ik mijn diploma misschien iets sneller krijgen", vertelde Tiesj Benoot gisteren in onze Facebook Live. 

  Tiesj Benoot heeft na Parijs-Nice een week rust genomen. "Daardoor had ik tijd om wat te helpen in het huishouden. Donderdag heb ik nog kleine pizza's gemaakt met mijn vriendin", zegt de 26-jarige Sunweb-renner.

   

  Doordat de koersen voor een lange tijd geannuleerd zijn, heeft TEW-student Tiesj Benoot ook tijd om wat te studeren. "Net voor Parijs-Nice had ik nog een examen. Dat is heel goed gegaan. Dankzij corona zal ik mijn diploma misschien iets sneller krijgen."

   

  Naar de supermarkt trok Benoot ook, maar niet om rollen WC-papier te hamsteren. "Ik snap het niet waarom iedereen zoveel wc-papier gekocht heeft. "Worst case" zijn er nog andere manieren om je proper te maken."

   

  IJs heeft Benoot wel voldoende opgeslagen. "Ik ben vooral fan van Ben & Jerry"s. Maar ik heb ook Magnum-potten met "salted caramel"-smaak aangekocht. Oké, dat bevat allemaal veel calorieën. Maar nu mag ik een beetje aankomen."

   

  Met zijn broer Jaat, een professionele balletdanser, heeft Benoot dezer dagen wel wat medelijden. "Al zijn optredens zijn geannuleerd, waardoor hij nu helemaal alleen op zijn appartementje zit in de buurt van Monaco."

  Bekijk de Facebook Live met Tiesj Benoot: