Italiaanse spelersvakbond over hervatting trainingen: "Dit slaat nergens op"

  Het Lazio van topschutter Ciro Immobile (midden) wilt zo snel mogelijk de trainingen hervatten.

  De voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond (AIC) vindt het geen steek houden dat Italiaanse voetbalclubs overwegen om volgende week de trainingen te hervatten. Sinds 9 maart vinden er geen sportcompetities meer plaats in Italië, dat zwaar getroffen is door het coronavirus.

  Verschillende Serie A-clubs lieten eerder deze week verstaan dat ze vanaf komende maandag opnieuw zouden gaan trainen. Damiano Tommasi, de voorzitter van de Italiaanse spelersvakbond, reageerde vandaag op die plannen.

   

  "Ik weet niet wat er door het hoofd gaat van diegenen die denken voordeel te kunnen halen uit de training van hun spelers", aldus Tommasi. "Nu gaan trainen, 2 maanden voor de hervatting van de competitie, slaat nergens op en is ook nog eens gevaarlijk."

  "De voorzitters van die Serie A-clubs zijn zoals de muzikanten op de Titanic. Ze spelen voort, terwijl de boot zinkt."

   

  In een informele meeting zouden de Serie A-clubs vandaag echter beslist hebben dat alle activiteiten zeker stilliggen tot 4 april. Sinds 9 maart is elke sport verboden. Tot dusver raakten 13 Serie A-spelers besmet met het coronavirus. In Italië overleden al meer dan 4.000 mensen aan het virus.

  De discussie over het hervatten van de trainingen heeft het Italiaanse voetballandschap in 2 kampen gesplitst. Onder meer Lazio, Cagliari en Napoli willen snel de trainingen hervatten. Aan de andere kant staan de Italiaanse sportbonden en sportartsen, die gesteund worden door de CEO van Inter. Zij vinden dat sporten in tijden van corona niet aan de orde is.

  De voorzitters van die Serie A-clubs zijn zoals de muzikanten op de Titanic. Ze spelen voort, terwijl de boot zinkt.

  Damiano Tommasi