Topsporters roepen op: "Ook thuis non-stop voor G-sport"

  Parantee-Psylos is de Vlaamse G-sportfederatie.

  Parantee-Psylos, de Vlaamse G-sportfederatie, heeft vandaag het online platform "Ook thuis non-stop voor G-sport" gelanceerd. Hiermee roept de federatie alle sporters met een beperking en kwetsbaarheid op elkaar te inspireren om te blijven bewegen tijdens de coronacrisis.

  Ewoud Vromant, sinds kort wereldkampioen in het G-baanwielrennen, lanceerde de openbare Facebookgroep met een video-oproep. "Helaas worden we overdonderd door een nieuwe realiteit die het moeilijker maakt om te blijven sporten en bewegen", zegt Vromant.

   

  "Maar moeilijk is niet onmogelijk. Ook thuis kan je aan G-sport doen. Ik doe dat op mijn rollen en soms buiten, daarbij hou ik altijd rekening met de veiligheidsmaatregelen. Ik wil iedereen oproepen om elkaar te motiveren en te stimuleren. Blijf bewegen, zorg voor jezelf en voor elkaar." (lees voort onder de video).

  "Engagement, ideeën en boodschappen delen"

  Parantee-Psylos hoopt mensen met elkaar via de openbare groep te verbinden. "In deze tijd moeten we over de clubgrenzen heen G-sport stimuleren. Er zijn nog altijd mogelijkheden om te bewegen", verklaart directeur Jessica De Smet. "Die willen we samen met sporters, clubs en alle geïnteresseerden delen. "

   

  "Wij reiken vanuit de G-sportfederatie ideeën aan en organiseren een alternatief voor het weggevallen georganiseerde aanbod. Tegelijk is het belangrijk dat ook G-sporters en clubs zelf een engagement nemen en hun ideeën en boodschappen met anderen delen."

   

  Naast Vromant hebben ook G-topatlete Gitte Haenen en de 10-jarige rolstoelstunter Isaak Volders met leuke boodschappen en filmpjes de oproep gedeeld.