Ga naar de inhoud

Olympische vlam komt aan in Japan, inwoners houden afstand tijdens doortocht

 vr 20 maart 2020 06:18
De olympisch vlam landde op de vliegbasis van Matsushima.
De olympisch vlam landde op de vliegbasis van Matsushima.

De olympische vlam voor Tokio 2020 nadert de plaats van bestemming. Vanmorgen landde een vliegtuig met de vlam in Japan. Door de epidemie werden de feestelijkheden teruggebracht tot het minimum.

De olympische vlam brandt in Japan

Start op juli?

Vanmorgen vroeg landde de olympische vlam op de vliegbasis van Matsushima. Dat is in het noordoosten van Japan. De regio is speciaal gekozen om de wederopbouw te symboliseren van de gebieden die verwoest zijn door de gigantische tsunami van 11 maart 2011, gevolgd door het kernongeval in Fukushima.

 

Normaal gezien gaat de landing gepaard met feestelijkheden, maar die werden door de huidige gezondheidscrisis serieus ingeperkt.

 

De Japanse overheid heeft zijn inwoners ook gevraagd om tijdens de doortocht van de olympische vlam afstand te houden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

De Olympische Spelen gaan normaal van start op 24 juli. Maar de epidemie zaait twijfel over de organisatie van het mondiale sportevenement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.