Handbalcompetitie in België wordt definitief stopgezet voor dit seizoen

  Geen competitie en geen beker meer dit seizoen.

  Net als in het volleybal en het basketbal zal er ook in het nationale handbal niet meer gespeeld worden dit seizoen. Dat heeft de Belgische handbalbond in samenspraak met de Vlaamse en Franstalige vleugels vandaag beslist. De reden is natuurlijk de coronacrisis.

  De 3 bonden hebben beslist om alle nationale, regionale en provinciale competities definitief stop te zetten. Met andere woorden: de competities eindigen vandaag en zullen op een later tijdstip niet hernomen worden.

   

  Voor wat betreft de modaliteiten betreffende stijgen en dalen wordt later een beslissing genomen.

   

  De geplande finales van de Beker van België bij de vrouwen en de mannen, voorzien voor 11 april, worden eveneens niet gespeeld.

   

  "De Koninklijke Belgische Handbalbond, de Vlaamse Handbalvereniging en de Ligue Francophone de Handball hebben de voorbije dagen heel veel overleg gepleegd en andere opties besproken, maar met het oog op het welzijn van iedereen waren ze genoodzaakt om deze moeilijke beslissing te nemen", luidt het in een kort persbericht.

  Voor de BENE-League moet de BENE-League Board, waarin naast de drie eerder vermelde federaties ook het Nederlands Handbal Verbond is vertegenwoordigd, tot een eenduidige beslissing komen.