Goed initiatief: Italiaans sportmerk maakt mondmaskers in plaats van wielerkledij

  Santini voorziet wereldkampioen Mads Pedersen van onder meer sokken.

  De kledijfabrikant van Trek-Segafredo en Boels-Dolmans zal vanaf maandag 10.000 mondmaskers per dag produceren. "Al van bij de uitbraak van het coronavirus in Italië vroegen we ons af wat we konden doen."

  In Italië woedt het coronavirus momenteel het hevigst. Santini, een Italiaanse fabrikant van fietskledij, wil de hulpverleners een handje toesteken. Vanaf maandag zal het mondmaskers in plaats van wielerkledij produceren.

   

  Santini is gevestigd in het dorpje Lallio. Dat is op een boogscheut van Bergamo, in een van de hardst getroffen streken in Italië.

   

  "Al van bij het begin vroegen we onszelf af wat we konden doen", vertelt Paola Santini aan Bergamo News. "We hebben de handen in elkaar geslagen met een ander bedrijf in Bergamo dat ons extra materiaal bezorgt voor de productie van mondmaskers."

   

  "We hebben een prototype gemaakt van een mondmasker en wachten nu op groen licht voor de productie. Vanaf maandag kunnen we dan 10.000 mondmaskers per dag maken."

   

  Santini voorziet tijdens het wielerseizoen Trek-Segafredo en Boels-Dolmans van wielerkledij. Ook de regenboogtruien worden gefrabriceerd door het Italiaanse bedrijf.