Roberto Martinez: "Ik werk alsof ik nog 100 jaar bondscoach zal zijn"

  Roberto Martinez in onze Facebook Live.

  Ook voor Roberto Martinez (46) zien de dagen er een tikkeltje anders uit door het coronavirus. De bondscoach van de Rode Duivels verblijft momenteel in Groot-Brittannië, zit met zijn hart bij zijn vaderland en denkt ook voortdurend aan de Rode Duivels.

  De vragensessie met Roberto Martinez:

  Matchen van Mexico '86, ouders in Spanje

  Ruben Van Gucht strikte vanmiddag in onze Facebook Live Roberto Martinez, die momenteel in Groot-Brittannië zit. Zijn echtgenote heeft de Schotse nationaliteit en het gezin van de bondscoach wilde dicht bij de familie zijn. 

   

  Voetbaldier Martinez moet het dus een tijdje zonder zijn passie zien te rooien. "Ja, dat is vreemd, maar dat geldt voor iedereen", vertelde de bondscoach.

   

  "Dit is een echte stop, een pauze. We leven met een snelheid van 100 km/u en nu heb je geen andere optie. We moeten verantwoordelijk zijn tegenover deze onzichtbare vijand."

   

  Geen live voetbal dus voor Martinez, die deze onderbreking aangrijpt om matchen van de nationale ploeg uit het verleden te bestuderen. "Dat is leuk. Ik kijk naar oude interlands en toernooien en ook naar de matchen van Mexico '86. Je kunt die wedstrijden als het ware herbeleven."

   

  Maar Martinez kijkt ook voortdurend naar wat er in Spanje gebeurt. Het vaderland van de bondscoach lijkt Italië helaas bij te benen in het gevecht tegen het coronavirus. "Dat baart me wel zorgen, ja."

   

  "Mijn ouders zijn zeventigers. Als iemand anders dit virus niet serieus neemt, dan kunnen je geliefden hier aan bezwijken en kun je hen sneller verliezen dan het geval zou moeten zijn. Maar mijn ouders zijn zeer gedisciplineerd en zonderen zich nu al een tijdje af. Ze hebben een manier gevonden om met ons te communiceren en ze blijven actief."

  "Laten we klaar zijn om geschiedenis op het veld te schrijven"

  Bij een gesprek met Roberto Martinez konden vragen over zijn toekomst uiteraard niet achterwege blijven. Het contract van de T1 loopt deze zomer af. Hoe zit het nu met de onderhandelingen, zeker nu het EK met een jaartje is uitgesteld?

   

  "Dit is een thema", geeft de bondscoach grif toe. "We hebben positieve gesprekken gehad. Het gaat ook over de langere termijn voor het Belgische voetbal, met interessante projecten."

   

  "We praten nog. Er is door deze omstandigheden misschien wat vertraging, maar de initiële contacten waren positief. Ik werk alvast elke dag alsof ik nog 100 jaar bondscoach zal zijn."

   

  Martinez kreeg op Facebook heel wat complimentjes en bedankjes voor de mooie momenten. "Onze fans zijn echt een voorbeeld. We moeten nu verenigd zijn. Laten we hier sterker uitkomen. Laten we klaar zijn om geschiedenis op het veld te schrijven. Onze Rode Duivels zijn daar meer dan klaar voor."