Blijf sporten: met deze tips & tricks krijg je je kinderen aan het bewegen

  Trek er samen op uit voor een wandeling.

  Voorlopig kunnen kinderen niet meer spelen op de speelplaats of les volgen in een sportclub. Er moet dus naar alternatieven gezocht worden om ze aan het bewegen te krijgen. Veel organisaties komen nu met leuke initiatieven om de ouders een handje te helpen. Op deze pagina vind je de tofste tips en opdrachten voor je kinderen.

  1. Doe het samen

  Een tip die vaak gegeven wordt, is om samen met je kinderen te sporten. Zoek met het gezin de buitenlucht op voor een mooie wandeling of een leuke fietstocht. Dat is volgens de huidige maatregelen nog altijd toegestaan.

   

  Bewegen is leuk, maar samen bewegen is nog veel leuker!

  (Bij het programma "Iedereen beroemd" was te zien hoe ouders met het gezin de buitenlucht opzoeken)

  2. Hou sociale media in de gaten

  Veel kinderen zitten nu vaak lang achter hun scherm gekluisterd. Om dat tegen te gaan verschijnen er op verschillende websites en sociale media leuke en creatieve opdrachten voor kinderen. Doe in onderstaande video's inspiratie op. 

  Een extra tip: bekijk zeker ook eens de website of social media van de school van jouw kind. Steeds meer scholen posten namelijk zelfgemaakte filmpjes om de leerlingen te doen bewegen.

  Laat je kind als een dier door het huis kruipen:

  Rollen wc-papier worden deze dagen voor van alles gebruikt:

  Met flessendoppen en schoenen kun je heel creatief zijn:

  3. Neem deel aan een "competitie"

  Op het internet circuleren ook toffe uitdagingen voor de kinderen. Soms hangt daar ook een competitieformule aan vast.

   

  Bij de "Toekan Challenge Games" is dat bijvoorbeeld het geval. De "Toekan Challenge Games" brengen de scouts tot bij jou. Om de 2 dagen verschijnen nieuwe opdrachten op de website. Die kan je zoon of dochter dan thuis uitvoeren en opsturen via een foto of een video.

   

  En er is dus ook een individuele competitie waarmee je kind prijzen kan winnen. Een extra prikkel voor hem of haar om uit de zetel te kruipen en actief bezig te zijn?