Van Aert last korte trainingspauze in: "Mijn vrouw wat helpen in het huishouden"

  Van Aert begint na een korte pauze volgende week opnieuw op te bouwen richting mei en de zomer.

  Sinds de intrede van het coronavirus is het wielerpeloton tijdelijk werkloos. Zo zag ook Wout van Aert zijn klassiek voorjaar in rook opgaan. De renner van Jumbo-Visma heeft nu ook zijn fiets voor even aan de kant geschoven: "Volgende week begin ik opnieuw met opgeladen batterijen aan mijn voorbereiding richting de zomer."

  In een bericht op Instagram gaf de renner een update over zijn huidige situatie. "De laatste week was ik absoluut niet bezig met wielrennen. Ik wil jullie verder graag op de hoogte brengen van mijn huidige situatie als atleet."

   

  "Sinds de UCI besliste om alle wedstrijden tot en met april af te gelasten, besloot ik een korte trainingspauze in te lassen. Ik voel me nu veel meer ontspannen, omdat we nu ietwat van een plan kunnen opmaken."

   

  "Ik voel dat de onzekerheid van de voorbije weken en het voortdurende risico op besmetting heel wat van mijn mentale energie heeft weggenomen. Volgende week wil ik beginnen aan mijn opbouw richting mei en de zomer, met volledig opgeladen batterijen."

  De onzekerheid van de voorbije weken en het voortdurende risico op besmetting heeft heel wat van mijn mentale energie weggenomen.

  Zijn vrije tijd zal de Belgische kampioen tijdrijden opvullen met voor hem nogal ongebruikelijke bezigheden. "Tot dan zal ik mijn vrouw Sarah wat helpen met het huis schoon te maken en enkele andere klusjes. Heb ik dit net echt gezegd?", lacht Van Aert.


  "Hetgene dat nu echt van belang is, is ieders gezondheid. Persoonlijk ben ik erg onder de indruk van de unanimiteit in de wereld. Ik geloof dat we dit virus tesamen kunnen overwinnen!"


  "Ik hoop dat jullie allen veilig zijn en dat jullie positief kunnen blijven in deze speciale periode. Betere dagen zijn in aantocht", besluit hij.