Romelu Lukaku na 9 dagen quarantaine: "Gisteren werd het mij bijna te veel"

  Inter-speler Romelu Lukaku zit net als alle andere Italianen al meer dan een week opgesloten in zijn eigen woning. Ex-voetballer Ian Wright, tegenwoordig analist, belde de Rode Duivel op om te polsen hoe het met hem gaat.

  Italië ging al een week geleden in lockdown en dus zit Romelu Lukaku al die tijd vast op zijn appartementje in het centrum van Milaan. "Gisteren werd het mij bijna even te veel", geeft hij toe.

   

  "Ik mis het gewone leven. Ik mis mijn moeder, mijn zoon, zelfs mijn broer. Ik mis ook de training en voetballen voor al de fans. Het is nu pas dat je écht waardeert wat je hebt. Ik ben een gelukzak."

   

  Lukaku probeert intussen zijn conditie te onderhouden. "In de groepchat kwam plots de vraag: wie van jullie heeft een fiets of loopband in zijn huis? 2 uur later kreeg elke speler een fiets bij hem geleverd."

   

  Ook het eten krijgt Lukaku aan huis geleverd. "Dat moet wel, want ik sta op een strikt dieet. Ik eet dus nog altijd mijn vis, mijn vegetarische maaltijden,..."

  Het is nu pas dat je écht waardeert wat je hebt

  "Elke avond Call of Duty met jouw zoons"

  In het interview met Ian Wright praat Lukaku ook openlijk over zijn seizoen bij Inter tot nu toe. Zo vertelt hij hoe trainer Antonio Conte hem eens voor de hele kleedkamer de levieten las tijdens een tactische bespreking.

   

  Lukaku geeft ook mee waar hij zich zoal mee bezighoudt tijdens de lockdown. Series kijken op YouTube bijvoorbeeld. "Ik ben fan van All the smoke, waarin NBA-spelers over van alles en nog wat worden geïnterviewd. Ik zie veel dingen waarin ik mezelf kan herkennen."

   

  "Maar het vaakst speel ik Call of Duty met je zoons Brad en Sean (zelf 2 profvoetballers)", bekent Lukaku aan Ian Wright.

  "Zodra mijn zoontje opstaat, begint hij te voetballen"

   Tot slot is Lukaku voor het eerst ook wat loslippiger over zijn zoon Romeo (15 maanden), die niet bij hem in Italië is momenteel. De toekomst voor de Belgische nationale ploeg lijkt alvast verzekerd.

   

  "Op 9 maanden kon hij al lopen en sinds zijn 10 maanden trapt hij op een bal. We hebben een kleine goal in de huiskamer en ook een kleine goal in de tuin bij mijn moeder. Zodra hij opstaat, neemt hij meteen zijn bal en begint hij te voetballen."

  Bekijk hier het amusante gesprek tussen Romelu Lukaku en Ian Wright