Jolien Verschueren begint eigen crossteam: "Opnieuw stap voorwaarts zetten"

Verschueren maakte afgelopen winter haar rentree in het veld na een revalidatie van anderhalf jaar.

Jolien Verschueren zal volgend veldritseizoen in een nieuw tenue te zien zijn. De veldrijdster, die in 2018 gediagnosticeerd werd met een hersentumor, maakte afgelopen seizoen haar rentree in het veld en wil volgende winter met een eigen team opnieuw hoger mikken: "We verwachten niet meteen resultaten, maar verrassen mag."

Jolien Verschueren was anno 2017 één van de beste vrouwelijke crossers van ons land, maar in april 2018 sloeg het noodlot toe. De renster werd getroffen door een hersentumor en begon een zware strijd tegen de ziekte.

 

Na een lange revalidatie maakte ze vorig jaar in september haar rentree in het veld in Eeklo. Resultaten mochten niet verwacht worden, maar in haar bekende stijl - vol vechtlust en doorzettingsvermogen - werkte ze het hele seizoen af.

 

Haar aflopende contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal werd op 1 maart 2020 niet verlengd, maar op zoek gaan naar een nieuwe ploeg was niet nodig. Een aantal mensen uit haar omgeving richtten de vzw Never Give Up by Jolien Verschueren op. Zo kon men op een juridisch verantwoorde wijze een eigen wielerteam bouwen voor de 29-jarige renster.

"Mogelijkheid voor Jolien om haar geliefkoosde sport te beoefenen"

In een persbericht geeft  het team rond Verschueren meer uitleg. "Het is de bedoeling om terug een stapje voorwaarts te zetten. Er is totaal geen druk vanuit de sponsors. Jolien de mogelijkheid bieden om haar geliefkoosde sport te beoefenen is momenteel het uitgangspunt."

 

"Ze zal naast haar dagtaak als kleuterleidster haar wielercarrière verder kunnen zetten op semi-professionele wijze. Ze zal normaal gezien in bijna alle topconfrontaties aan de start staan. Resultaten worden nog niet echt verwacht, al mag ze heel gerust eens verrassen."

Verhaal van Verschueren verschijnt in boekvorm

Naast de aankondiging van haar nieuwe wielerploeg, kwam Verschueren met nog een ander nieuwtje naar buiten. De Nederlandse wielercommentator en journaliste José Been zal het verhaal van Jolien neerpennen in een boek.

 

"Beiden zijn gewezen kankerpatiënten en hebben dus heel wat te vertellen. De bedoeling is om tegen de Koppenbergcross het boek voor te stellen", luidt het.