Profclubs moeten tot minstens 5 april alle groepstrainingen staken

  De spelers van Club Brugge en Cercle Brugge mogen tot minstens 5 april niet trainen.

  Alle profclubs in ons land moeten hun groepstrainingen stilleggen tot minstens 5 april. Dat besliste de Raad van Bestuur van de Pro League vandaag. "Een herneming van de competitiewedstrijden zal gebeuren in functie van de herneming van de trainingen bij de verschillende clubs."

  Om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, kondigde de Nationale Veiligheidraad gisteren verregaande maatregelen aan. Zo is er bijvoorbeeld een samenscholingsverbod tot en met 5 april.

   

  Ook de Pro League volgde vandaag, met unanimiteit. Alle profclubs moeten hun groepstrainingen schrappen. De spelers kunnen natuurlijk nog individueel trainen.

   

  Hoe zit het dan met het verdere verloop van de competitie? "Een herneming van de competitiewedstrijden zal gebeuren in functie van de herneming van de trainingen bij onze clubs, waarbij uiteraard een redelijke termijn in acht zal genomen worden om de spelers opnieuw wedstrijdfit te krijgen."

   

  "De beslissing over het hernemen van de wedstrijden en speeldagen die voor eind juni gespeeld kunnen worden, zal dan genomen worden."

   

  Er werd vandaag ook beslist om de tweede schijf van de solidariteitsbijdrage van 800.000 euro aan het amateurvoetbal onmiddellijk te betalen. "Het profvoetbal wil zo zijn steun betuigen aan de 16 clubs uit de 1e klasse van het amateurvoetbal, die door de omstandigheden zwaar onder druk staan."