De woensdag van Oliver Naesen: 350 km trainen. "Ik had geen doelen meer..."

  Oliver Naesen zoekt naar nieuwe doelen.

  Sporters zoeken in deze onzekere tijden naar een houvast en uitdagingen. Oliver Naesen begon al om 4.30u aan zijn trainingsdag, goed voor een gepland ritje van liefst 350 kilometer. "Realistisch gezien is de Tour het volgende doel, maar ik heb zelfs nog niet naar het parcours gekeken."

  Oliver Naesen start pittige trainingstocht om 4u30 in de ochtend

  "De Tour is internationaal belangrijk, voor mij veel minder"

  De vroege vogels van Studio Brussel stelden vast hoe Oliver Naesen al om 4.30u wakker was. Een slapeloze nacht of was er iets anders aan de hand? Toch eerder dat laatste, want Naesen en een kameraad gingen op pad voor een fietstocht van liefst 350 kilometer.

   

  "Ik heb al 80 kilometer gedaan", vertelde Naesen rond 8.30u op de radiozender. "Op het gemakske, hé. Ik had geen doelen meer in het leven, dus...", grapte de AG2R-renner.

   

  "Het voorjaar is voor mij redelijk om zeep. Realistisch gezien is de Tour het volgende doel. Dat is internationaal superbelangrijk, maar voor mij is dat veel minder. Ik weet ook niet of de Tour zal doorgaan."

   

  "Wat ik daar dan van verwacht? Nog niet te veel. Ik heb zelfs nog niet naar het parcours gekeken. Ik was volledig bezig met de Ronde van  Vlaanderen en de andere koersen. Jammer."

  Even bijtanken onderweg.

  "Ploegmaats moeten binnen trainen. Dat is de hel"

  Hoe probeert een renner als Oliver Naesen de tijd te doden? "Dat is een beetje de vraag. Mijn agenda zat stampvol, maar is nu helemaal leeg. Dat is een heel raar gevoel."

   

  "Ik weet niet wat ik er mee zal doen. Dingen zoals vandaag, zeker? Af en toe iets onnozels doen. Een boek lezen? Zeker. Dat is goed om het hoofd vrij te maken en om niet te veel te piekeren."

   

  Naesen mag nog buiten fietsen, weliswaar volgens de opgelegde regels van de overheden. "Ik hoor mijn ploegmaats nog en velen mogen totaal niet meer buiten trainen. Zij zijn verplicht om te blijven trainen, want als je 15 dagen niets doet, dan begin je vanaf nul. En dat is niet de bedoeling. Zij trainen nu op de rollen. Dat is echt de hel."

   

  De voormalige Belgische kampioen staat dus voor een lange dag. "Met mijn fietsgezel (Maxim Pirard) rijden we de grenzen van Oost-Vlaanderen af. We rijden rond de bergjes. We volgen de provinciegrenzen en die wegen zijn redelijk vlak."

  Ik hoor mijn ploegmaats nog en velen mogen totaal niet meer buiten trainen. Zij trainen nu op de rollen. Dat is echt de hel.

  Oliver Naesen