Wat met de toekomst van Lokeren? Hoop, maar er is nog niets concreets

  Coronavirus of niet, de clubs in 1A en 1B weten dezer dagen hoe hun licentiedossier geëvalueerd is. Bij Lokeren is een licentie op dit moment niet aan de orde, aangezien de club andere katten te geselen heeft. Hoe liggen de kaarten bij de Oost-Vlaamse club?

  Lokeren vecht al weken tegen de klok om een oplossing voor de financiële perikelen te vinden. "De club heeft tot 23 maart om nog 4 à 5 miljoen euro te vinden, anders wordt de club failliet verklaard", vertelde een van de voorlopige bewindvoerders vorige vrijdag aan onze redactie.

   

  Intussen blijft Lokeren zoeken naar financiële zuurstof en zijn er ook gesprekken met mogelijke overnemers. Waar de situatie begin deze week hopeloos leek, is er nu wat meer hoop op de redding, verneemt onze redactie.

   

  Vooral de sportieve toekomst van Lokeren zal bepalend zijn. Mocht Lokeren in 1B blijven, dan zouden er verschillende potentiële overnemers zijn.

   

  Er wordt gekeken naar buitenlandse investeerders uit onder meer Guinee, Dubai en China, contacten van huidig voorzitter Louis de Vries. Maar er is ook een collectief van lokale ondernemers en er is een plan van voormalig ondervoorzitter Willy Carpentier. Er zouden ook gesprekken zijn met voormalig voorzitter Roger Lambrecht.

   

  De toekomst van Lokeren kan ook mee ingevuld worden door het scenario waarbij er voor eind juni niet meer gevoetbald kan worden. Dan zouden OH Leuven én Beerschot promoveren en blijft Lokeren ook in 1B als het zijn financiële zaakjes op orde krijgt.

   

  Gunstig nieuws over het afwenden van die degradatie zou de overname in een stroomversnelling kunnen brengen, maar momenteel is er nog niets concreets.