Geen koersen in België tot 30 april: dus ook geen Scheldeprijs en Brabantse Pijl

  Mathieu van der Poel was vorig jaar de beste van een elitegroepje in de Brabantse Pijl.

  De Belgische wielerbond heeft de periode zonder koersen nog wat verlengd: tot 30 april zijn alle wedstrijden in België verboden. De Scheldeprijs ( april) en Brabantse Pijl (15 april) worden dus niet gereden.

  Gisteren viel het doek over de Ronde van Vlaanderen (5 april), Parijs-Roubaix (12 april), Waalse Pijl (22 april) en Luik-Bastenaken-Luik (26 april). Zowat alle andere voorjaarskoersen waren daarvoor al geannuleerd.

   

  "Als gevolg van de beslissing van de UCI en de bijkomende maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad besloten Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB de reeds eerder genomen beslissingen uit te breiden en alle wielerwedstrijden in België op de internationale, nationale en regionale kalender voor alle categorieën en voor alle wielerdisciplines tot 30 april te schrappen", luidt het formeel bij de Belgische wielerbond.

   

  Ook alle activiteiten van de nationale ploegen (testen, groepstrainingen, stages, wedstrijden) in alle disciplines en alle categorieën worden afgelast.

  Andere data nog niet aan de orde

  Over het verplaatsen van de wedstrijden naar een latere datum, is nog geen duidelijkheid. "De verschillende aanvragen voor het verplaatsen van wedstrijden in de verschillende disciplines op de wielerkalender (regionaal, nationaal, internationaal) zullen op een uniforme wijze interfederaal verwerkt worden."


  "Pas nadat de heropstart van de competitie gekend zal zijn, kan overgegaan worden tot het eventueel toekennen van nieuwe datums. We blijven deze toestand, in nauw overleg met de bevoegde federale overheid, opvolgen en zullen indien nodig de maatregelen aanpassen aan de evolutie van de situatie."