Emma Meesseman: "In Rusland beginnen ze te beseffen dat het serieus is"

  Het seizoen van Emma Meesseman bij Jekaterinenburg zit erop.

  Als een van de laatste basketbalcompetities werd deze week ook het Russische kampioenschap definitief gestaakt. "We waren er allemaal op aan het wachten", vertelt Emma Meesseman vanuit Jekaterinenburg.

  Voor Emma Meesseman zit het Russische seizoen er dus op. De ploegen zijn deze week overeengekomen om de competitie stop te zetten,  omdat het niet meer de moeite was om nog voort te spelen en de play-offs af te werken.

   

  "Er was al een ploeg in quarantaine geplaatst nadat ze teruggekeerd was uit Frankrijk en de Europese competities waren ook al stopgezet. Hier in Rusland hebben ze pas redelijk laat beslist. We waren er allemaal een beetje op aan het wachten", vertelt Emma Meesseman.

   

  "In Rusland zijn er momenteel nog niet zoveel gevallen. Er heerst nog een beetje een ver-van-ons-bedmentaliteit. Ze waren hier zelfs boos toen de EuroLeague werd afgelast. Er heerste veel onbegrip. Intussen zijn ze wel bijgedraaid en beginnen ze te beseffen dat het serieus is."

   

  "Bij de gewone bevolking is er wel nog niet veel van te merken. Het gewone leven gaat voort en je ziet veel volk op straat, met hier en daar iemand met een mondmasker. Toiletpapier kopen is hier nog geen probleem", glimlacht Meesseman.

   

  "Deze week vindt hier in Jekaterinenburg ook het WK schaken plaats. Dat gaat voorlopig gewoon door. Er zal nog heel wat moeten veranderen voor mensen beseffen dat het ernstig is en dat ze binnen moeten blijven."

  Emma Meesseman

  "Willen graag basketballen, maar gezondheid primeert"

  Wat betekent de hele situatie voor de carrière van Emma Meesseman? "Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik zoveel "vrij" zal hebben", klinkt het. "Het is nu aan mij om individueel te trainen. Ik heb coaches die me daarbij zullen helpen."

   

  "Ik hoop dat ik nog naar de WNBA kan gaan. Ik heb veel contact en voorlopig is alles nog zoals het was. Maar we vermoeden wel dat er nog iets zal veranderen. Een andere startdatum of minder wedstrijden. Het is afwachten."

   

  "We willen uiteraard allemaal graag spelen, maar we beseffen ook dat basketbal op dit moment niet het belangrijkste is. Het is de gezondheid die nu primeert."