Red Lions: "We kregen fitnessspullen opgestuurd om thuis te trainen"

  Loïck Luypaert traint thuis.

  Hoe train je als ploegsporter als je geen contact mag hebben met je teammaats? Sporza vroeg aan Red Lions Thomas Briels en Loïck Luypaert hoe ze zich bezighouden in tijden van isolatie.

  "Creatief omgaan met de situatie"

  De Red Lions zouden deze maand normaal in de Pro League spelen, maar die competitie ligt zeker tot april stil wegens de coronacrisis. Al snel liet de nationale hockeyploeg weten dat ze een voorbeeld wilde stellen en alle groepstrainingen opschortte. 

   

  "Alle trainingen en alle competities zijn gestopt en we zijn blij dat de federatie snel heeft beslist de richtlijnen van de overheid te volgen", zegt aanvoerder Thomas Briels. "Gezondheid staat op de eerste plaats."

   

  "Voor het team wil dit zeggen dat we geen groepstrainingen doen, enkel individuele looptraining, waarbij we niet met andere mensen in contact komen. Daarnaast worden fitnessspullen opgestuurd naar de spelers, zodat we thuis wat krachttraining kunnen doen. We proberen op een creatieve manier om te gaan met de situatie. "

  "Het zou heel zuur zijn als de Spelen verlaat worden"

  De Red Lions behoren - als alles nog doorgaat - komende zomer tot de topfavorieten op de Olympische Spelen in Tokio. De Europese en wereldkampioenen wachten met een bang hartje af hoe de situatie rond het coronavirus zal evolueren, want uitstel zou zuur zijn voor de hockeymannen.


  Briels: "Het is helemaal niet zeker dat de Spelen zullen doorgaan. Het is afwachten van dag tot dag. Wij proberen gewoon zo fit mogelijk te blijven. Het zou best kunnen dat de Spelen worden verlaat en dat zou heel zuur zijn. We hebben heel hard getraind de afgelopen maanden en jaren. Maar als de risico's te groot zijn, dan is het terecht om ze te verlaten zoals het EK voetbal."

  Briels doet zijn zegje:

  Luypaert toont de actie: