Witte rook: Antwerp gaat akkoord met de deal over het voetbalcontract

  De impasse rond het voetbalcontract is achter de rug. Antwerp was de laatste dwarsligger bij het bod van Eleven Sports, maar springt mee op de trein. Eerder had ook al AA Gent zijn protest laten varen.

  22 van de 24 profclubs bereikten vorige maand een akkoord om de mediarechten van ons nationale voetbal voor 103 miljoen euro per jaar aan Eleven Sports te verkopen. Enkel AA Gent en Antwerp lagen oorspronkelijk dwars.

   

  AA Gent keerde vrij snel zijn kar, Antwerp heeft dat intussen ook gedaan en sluit zich aan bij de deal met Eleven Sports. 

   

  Antwerp argumenteerde dat het zelf ook een deel van de koek wil. Het nieuwe contract bedraagt  20 miljoen euro extra tegenover het vorige akkoord en de G5 wilde die meeropbrengst grotendeels voor zich houden.

   

  De G5 geeft nu een stuk van die taart aan Antwerp, waardoor de deal in kannen en kruiken is.