Trabzonspor-voorzitter wil blijven spelen: "Anders krijgen we meer scheidingen"

  De spelers van Trabzonspor voor een Europese opdracht.

  De voorzitter van de Turkse topclub Trabzonspor Ahmet Agaoglu hoopt dat de Turkse voetbalcompetitie niet wordt stopgezet wegens het coronavirus. Hij vreest immers een explosieve toename van het aantal echtscheidingen.

  "In Turkije is voetbal een middel om te ontspannen, om je te amuseren en om goede moed te houden", verklaart de patron van Trabzonspor.

   

  "Als we het kampioenschap voor lange tijd schorsen, een maand bijvoorbeeld, gaan we niet genoeg rechters vinden om alle scheidingen te voltrekken."

   

  Trabzonspor is momenteel koploper in Turkije. De voorbije dagen gaan meer en meer stemmen op in Turkije om de Süper Lig, de hoogste voetbaldivisie, te schorsen.

   

  Vorige week gaven de Turkse autoriteiten nog toestemming om te spelen, maar wel achter gesloten deuren. Die maatregel geldt voorlopig tot eind april. Voor veel trainers en spelers is dat echter onvoldoende.

   

  "Alle grote kampioenschappen ter wereld zijn stopgezet", zegt Galatasaray-coach Fatih Terim. "Onze levens staan op het spel. Dan heb ik het over zowel spelers, trainers als supporters."   

   

  De Turkse voetbalbond (TFF) buigt zich vandaag over de zaak.  Op dit moment zijn in Turkije 47 personen besmet met het coronavirus.

  Match van volgend weekend wordt voorbereid: