Roland Garros is volgende slachtoffer: tennistoernooi uitgesteld tot september

  Ook Roland Garros ontsnapt niet aan de gevolgen van het coronavirus. Het toernooi dat eigenlijk op 28 mei had moeten beginnen, is uitgesteld en zal gespeeld worden van 20 september tot 4 oktober.

  "De huidige lockdown maken het voor ons momenteel onmogelijk om door te gaan met de voorbereidingen voor het toernooi zoals het gepland was", begint de organisatie van het grandslamtoernooi zijn uitleg. "Niemand weet wat de situatie op 18 mei zal zijn."

   

  De Franse Tennisfederatie wil het toernooi graag dit jaar nog organiseren en wijst er op dat het mogelijk is om te spelen na de zomer dankzij de modernisering van de stadions. Daarom mikt de organisatie op een toernooi van 20 september tot en met 4 oktober.

  Nieuwe datum valt midden in hardcourtseizoen

  De nieuwe datum die vooropgesteld wordt voor Roland Garros valt midden in het hardcourtseizoen. De finale van de US Open staat op 13 september op het programma, amper een week voor de start van Roland Garros dus.

   

  Er kwam al wat kritiek op de nieuwe datum, maar de organisatie van het Franse grandslamtoernooi verdedigt de beslissing. "Het toernooi helemaal schrappen was voor ons niet denkbaar. We hebben dit besproken met ATP, WTA en ITF. Ook de andere grandslamtoernooien waren op de hoogte."

  Wimbeldon blijft voorlopig op zijn plek op de kalender staan

  Wimbledon, dat elk jaar eind juni of begin juli op de kalender staat, denkt voorlopig nog niet aan een andere datum. De organisatie bereidt alles voor om op de geplande datum van start te kunnen gaan.