Ook Copa America wordt uitgesteld tot 2021 door coronavirus

  Brazilië won in eigen land de Copa America 2019.

  Niet alleen het EK wordt uitgesteld als gevolg van de coronacrisis. Ook in Zuid-Amerika gooit het virus roet in het eten van de voetbalgekke fans. De Copa America van deze zomer wordt verplaatst naar 2021. Dat heeft de Zuid-Amerikaanse Voetbalfederatie (CONMEBOL) laten weten.

  In normale omstandigheden hadden de nationale teams van 10 Zuid-Amerikaanse landen plus gastlanden Australië en Qatar van 12 juni tot en met 12 juli gestreden om de Copa America. Die zou gespeeld worden in Argentinië en Colombia.

   

  Maar net als in Europa is het coronavirus de spelbreker. De CONMEBOL heeft op dezelfde dag als de UEFA beslist om het toernooi pas in 2021 te organiseren. "Dit zijn uitzonderlijke maatregel omwille van een onverwachte situatie en dient om de exponentiële verspreiding van het virus tegen te gaan", zei de voorzitter van de CONMEBOL, Alejandro Dominguez.

   

  Hij gaf ook al mee dat de Copa America in 2021 gespeeld zal worden tussen 11 juni en 11 juli, exact hetzelfde moment als het EK.