Bondscoach Martinez: "Dan genieten we maar in 2021 van historisch EK"

  Een EK in 2021, Roberto Martinez ziet het nu al zitten.

  Bij de Belgische voetbalbond reageren ze - zoals bijna overal - begripvol op de beslissing om het EK voetbal met een jaartje uit te stellen. "Dit is een geval van overmacht. We moeten solidair zijn om dit virus te overwinnen."

  "Dit is de enige logische en juiste beslissing", vindt Peter Bossaert, de CEO van de voetbalbond. "Het EK in juni laten plaatsvinden zou niet verantwoord zijn, dat kan simpelweg niet."

   

  "Het is goed dat UEFA voorrang geeft aan het afwerken van de nationale competities. Wij kunnen nu aan de slag om alles opnieuw in te plannen, maar we zullen enkel opnieuw beginnen (met de verschillende competities, red) als alle gezondheidsrisico's van de baan zijn."

   

  Ook bij bondscoach Roberto Martinez is er niets dan begrip. "We hebben hard gewerkt om dit EK zo goed mogelijk voor te bereiden, maar dit is een geval van overmacht. We moeten dus allemaal solidair zijn om dit virus te overwinnen."

   

  "De Rode Duivels hebben altijd een inspirerende en verenigende kracht gehad. Ze willen dan ook duidelijk maken dat we allemaal samen deze situatie zullen overwinnen, door ons bewust te zijn van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid."

   

  "Zodra onze gezondheid niet meer bedreigd wordt, kunnen we in juni 2021 samen met heel België genieten van een historisch Europees Kampioenschap." Het valt wel af te wachten of dat met Martinez op de bank bij de Duivels zal zijn, want in principe loopt zijn contract maar tot juli. De onderhandelingen over een nieuwe contract waren wel al een tijdje aan de gang.

  Reactie van bondscoach Martinez: