Manu Ferrera volgt Frédéric Dupré op als beloftecoach bij AA Gent

  Manu Ferrera.

  Manu Ferrera volgt Frédéric Dupré op als beloftecoach bij AA Gent, zo maakte de club vandaag bekend. De 61-jarige Ferrera ondertekende een contract voor drie seizoenen. Tot eind dit seizoen wordt hij bijgestaan door Etienne De Wispelaere.

  Dupré kreeg gisteren te horen dat hij zijn functie moest opgeven.

   

  "Frédéric Dupré is ontheven van zijn taken bij de A-kern en de beloften. We hebben voor hem een voorstel geformuleerd voor een job binnen de scouting. Frédéric heeft een week bedenktijd gevraagd", klinkt het in een korte mededeling.

   

  Manu Ferrera is intussen al aangesteld als de opvolger van Dupré. Ferrera kent het Gentse huis maar al te goed. Tussen 2008 en vorig jaar was hij er in verschillende functies aan de slag: assistent-trainer, interim-trainer, jeugdcoach en beloftecoach.

   

  Vorig jaar trok Ferrera naar Iran om er bondscoach Marc Wilmots bij te staan, maar dat verhaal is inmiddels al afgelopen.

  Tweet van AA Gent: