OFFICIEEL: EK 2020 wordt uitgesteld naar de zomer van 2021

  De Rode Duivels zullen een jaar moeten wachten om te schitteren in de EK-eindronde.

  Het Europese kampioenschap voetbal gaat dit jaar niet door. Dat hebben de Europese voetbalbond UEFA en de nationale federaties vandaag beslist. Het nieuws werd rond 15u officieel bevestigd.

  Van 11 juni 2021 t/m 11 juli 2021

  De beslissing om het EK met een jaar uit te stellen, tot de zomer van 2021, is uiteraard geen donderslag bij heldere hemel. Door de verspreiding van het coronavirus werd al enkele weken druk gespeculeerd over een uitstel van het EK, zeker nu het kampioenschap dit jaar in verschillende Europese steden zou plaatsvinden.

   

  Het EK 2020 wordt zodoende het EK 2021. De openingswedstrijd zal op vrijdag 11 juni gespeeld worden, de finale vindt plaats op zondag 11 juli.

   

  De wedstrijden zoals die nu op het programma staan, blijven uiteraard allemaal behouden in 2021. Supporters die tickets besteld hebben voor de wedstrijden behouden die voor volgend jaar.

  De speeldata zullen veranderen voor de Rode Duivels, de tegenstanders (en de stadions) blijven dezelfde.

  Nationale competities en Europese topcompetities

  De verschuiving van het EK naar 2021 biedt de diverse nationale competities de mogelijkheid om hun jaargang op een normale manier af te sluiten, op voorwaarde uiteraard dat het coronavirus op tijd ingedamd wordt.

   

  In zowat alle competities moeten nog minstens 10 wedstrijden gespeeld worden, de bekermatchen niet te na gesproken. Er mag in deze formule tot eind juni gespeeld worden, wat zou moeten volstaan in alle landen.

   

  Op deze manier krijgen ook de Champions en Europa League de kans om hun toernooien te laten eindigen met een winnaar, want ook die competities kunnen worden hervat.

   

  Dit nog: het EK 2021 voor vrouwen wordt ook met een jaar verschoven, naar 2022.

  Het uitstel van het EK maakt ruimte voor de Jupiler Pro League.