Britt Herbots vanuit Italië: "Word scheef bekeken als ik met vriend winkel"

  Wedstrijden heeft Britt Herbots al een tijd niet gespeeld, nu zijn ook de trainingen geschrapt.

  De Belgische volleybalspeelster Britt Herbots (20) moet sinds vorige week verplicht thuis blijven. "Eerst bekeken de Italianen het coronavirus als een modale griep, nu nemen ze het wel au sérieux", vertelt de Yellow Tiger vanuit het zwaar getroffen land.

  "Sinds donderdag zit ik thuis"

  Britt Herbots speelt bij Busto Arsizio, in het noorden van Italië dat kreunt onder het coronavirus. De competitie ligt er al enkele weken stil.

   

  "Al meer dan twee weken hebben ze hier de nodige maatregelen genomen", vertelt de Belgische volleybalinternational vanuit Italië. "Sinds donderdag zit ik echt thuis, omdat ook de trainingen zijn afgelast."


  "Als topsporter is dat een moeilijke situatie. Volleybal is mijn passie. Ik wil zoveel mogelijk trainen en wedstrijden spelen."

   

  "Dat gaat nu allemaal niet. Ik probeer mijn conditie op peil te houden, maar dat is niet hetzelfde. Voorts kook ik meer dan gewoonlijk en probeer ik wat te studeren."

  Britt Herbots in actie bij de nationale ploeg.

  "Nu nemen ze de maatregelen wel au sérieux"

  "De Italianen bekeken het coronavirus eerst als een modale griep en bleven gewoon hun ding doen", gaat Britt Herbots voort. "Nu het sterftecijfer stijgt, worden ze voorzichtiger en zitten ze wel in angst."

   

  "Iedereen houdt afstand, in de supermarkt draagt iedereen een mondmasker. Nu nemen de Italianen de maatregelen wel au sérieux."

   

  Mensen die hun huis wel verlaten, worden niet altijd vriendelijk behandeld. "Dat is echt zo", getuigt de Yellow Tiger. "De Italianen wordt expliciet gevraagd om zo veel binnen te blijven. Het is een schande als je toch samentroept."

   

  "Zelfs als ik met mijn vriend naar de winkel ga, word ik al scheef bekeken. Terwijl wij samenleven. En ook op Facebook kreeg de club de wind van voren toen we nog aan het trainen waren." 

  De Italianen bekeken het coronavirus eerst als een modale griep en bleven gewoon hun ding doen.

  Britt Herbots

  Italiaanse competitie nog niet stopgezet

  In ons land is de volleybalcompetitie stopgezet zonder kampioen. Britt Herbots: "Hier is het nog een groot vraagteken. De Italiaanse competitie is erg sterk en daarom ook geliefd in het buitenland. Vermoedelijk willen ze daarom het kampioenschap toch proberen af te werken."

   

  "Ten laatste begin april valt de beslissing. Als topsporter zou ik die competitie ook graag afwerken", geeft Herbots toe. "Omdat ik anders 3 of 4 maanden niet kan spelen."

   
  Ondertussen probeert de speelster haar steentje bij te dragen. "Het boetegeld in onze ploeg gaat integraal naar een ziekenhuis in de buurt."