La Liga-voorzitter hoopvol: "Denk dat we competitie kunnen afwerken"

    Barcelona en Real strijden in Spanje om de titel.

    Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, heeft zondag op de Spaanse radio COPE laten weten dat hij ervan overtuigd is dat de competitie in Spanje dit seizoen toch volledig zijn ontknoping zal kennen. Door corona wordt de komende 2 weken niet gevoetbald in Spanje.

    Gisteren raakte bekend dat er ook in Spanje spelers besmet zijn met het coronavirus. Het gaat om 3 Valencia-spelers. Ezequiel Garay bevestigde zelf besmet te zijn op sociale media. Diverse Spaanse media brachten naar buiten dat zijn collega-verdedigers Eliaquim Mangala (ex-Standard) en José Gaya de overige 2 besmette spelers zijn.

     

    Toch ziet Tebas licht in de coronamiserie: "Ik denk dat we de competitie gaan kunnen afronden. Komende week wordt belangrijk. Iedereen staat nauw met elkaar in contact. Ik heb gesproken met Italiaanse en Duitse vertegenwoordigers. We wachten af wat de meeting met de UEFA morgen zal brengen. Het wordt afwachten hoe we alle competities nog op de kalender kunnen krijgen, maar ik ben ervan overtuigd dat dat zal lukken."