Rudy Gobert biedt excuses aan voor zijn misselijkmakende coronagrap

  Rudy Gobert toont berouw in een filmpje op Twitter.

  Vorige week meende Rudy Gobert grappig te zijn door zich op een persconferentie vrolijk te maken over het coronavirus. Enkele dagen na zijn dwaze gedrag heeft de speler van Utah Jazz berouw getoond.

  De attitude van Gobert deed afgelopen week de wenkbrauwen fronsen. Nadat hij de pers te woord gestaan had, raakte hij met een brede grijns alle microfoons aan die voor zijn neus stonden. Enkele dagen later bleek Gobert besmet met het virus.

   

  "Ik wil jullie een update geven. Eerst en vooral: bedankt aan iedereen die me gesteund heeft en voor alle positieve energie. Dat betekent heel veel. Het gaat elke dag een beetje beter met me", zegt de 27-jarige Fransman op de Twitter-account van de NBA.

   

  Gobert geeft in het filmpje aan zijn leven gebeterd te hebben: "Ik wil iedereen nog eens aanraden de handen geregeld te wassen met water en zeep, je neus en ogen zo weinig mogelijk aan te raken en natuurlijk onnodig contact met andere mensen te vermijden."

   

  "We moeten onszelf en de mensen rond ons beschermen. Ik had deze zaak zelf vanaf het begin serieuzer moeten nemen. Ik hoop dat iedereen dit momenteel wél doet." 

  De boodschap van Gobert:

  Zijn gedrag vorige week: