CEO van Pro League: "Competitie na 30 speeldagen beëindigen is nu niet aan de orde"

  Pierre François.

  Pierre François.

  Pierre François zou graag hebben dat de Jupiler Pro League een normaal einde beleeft. Ook al hangt het coronavirus als een zwaard van Damocles boven de resterende weken en maanden en primeert ook voor de Pro League de volksgezondheid.

  Door de uitbraak van het coronavirus is het de vraag wat er met de diverse nationale voetbalcompetities moet gebeuren: afsluiten of na de bezwering van het virus weer gewoon opstarten?

   

  "We willen voetballen, maar alleen als de volksgezondheid het toestaat", zegt Pierre François namens de Pro League, de verzameling van Belgische profclubs.

   

  "Zodra de gezondheid het toelaat en alle activiteiten hervatten, kan ook het voetbal weer starten. Als ik eens rondhoor, lijkt er alvast geen andere optie te zijn dan het EK uit te stellen."

   

  "Zo kunnen de nationale competities de draad eind april, midden mei weer oppikken en blijft er nog anderhalve maand over om de nationale kampioenschappen te beëindigen. De competitie na de 30e speeldag beëindigen is nu niet aan de orde."

   

  In de meeste competities moeten er nog minstens 10 speeldagen afgewerkt worden, de afwikkeling van de bekercompetities nog niet meegerekend.

   

  Door een leemte in het bondsreglement die niet toelaat de huidige stand uit te roepen tot eindstand, rekent François in dat geval op solidariteit bij de clubs om een juridische strijd te vermijden.

  Pierre François bij de RTBF: