Liverpool heeft duurste selectie ter wereld, Mbappé hoogste prijskaartje

  Het aanvallerstrio van Liverpool is van goudwaarde, letterlijk en figuurlijk.

  Dat Liverpool met een straatlengte voorsprong afstevent op de Engelse landstitel is geen toeval. Het researchbureau CIES berekende dat de leider van de Premier League de meest waardevolle selectie ter wereld heeft. Voor het Franse voetbalwonder Kylian Mbappé tel je dan weer het meeste geld neer.

  Het researchbureau CIES (International Centre for Sports Studies) nam de selecties van de clubs van de grootste vijf Europese competities onder de loep. Op basis van leeftijd, prestaties en economische waarde werd een transferwaarde op elke kern geplakt.

   

  Aan de selectie van Liverpool hangt het hoogste prijskaartje: iets meer dan 1,4 miljard euro. Op de tweede plaats volgt het Manchester City van Kevin De Bruyne (1,36 miljard). De Spaanse topteams FC Barcelona (1,17 miljard) en Real Madrid (1,1 miljard) vervolledigen de top vier.

   

  Met ook nog Manchester United, Chelsea en Tottenham is de Premier League de beste vertegenwoordigde competitie in de top tien. Het sterrenensemble van PSG staat op de zevende plaats, Juventus sluit de top tien af. De Duitse Bundesliga is de grote afwezige. Borussia Dortmund en Bayern München moeten vrede nemen met de 12e en 13e stek.

   

  De duurste speler ter wereld is dan weer Kylian Mbappé van PSG. Volgens CIES moet je 250 miljoen euro neertellen voor het Franse dribbelwonder. Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn beiden tussen de 70 en 90 miljoen euro waard.

  De 20 duurste selecties in Europa:

  1. Liverpool (Eng) 1,40 miljard
  2. Manchester City (Eng) 1,36 miljard
  3. FC Barcelona (Spa) 1,17 miljard
  4. Real Madrid (Spa) 1,10 miljard
  5. Chelsea (Eng) 1,00 miljard
  6. Manchester United (Eng) 1,00 miljard
  7. PSG (Fra) 979 miljoen
  8. Atletico Madrid (Spa) 836 miljoen
  9. Tottenham Hotspur (Eng) 787 miljoen
  10. Juventus (Ita) 783 miljoen
  11. Internazionale (Ita) 773 miljoen
  12. Borussia Dortmund (Dui) 756 miljoen
  13. Bayern München (Dui) 716 miljoen
  14. RB Leipzig (Dui) 626 miljoen
  15. Arsenal (Eng) 624 miljoen
  16. Leicester City (Eng) 618 miljoen
  17. Napoli (Ita) 617 miljoen
  18. Everton (Eng) 585 miljoen
  19. AS Roma (Ita) 540 miljoen
  20. Olympique Lyon (Fra) 532 miljoen