Kippenvel! Napoli-fans zingen vanaf hun balkon over de hele stad

  Lorenzo Insigne zingt uit volle borst op zijn terras.

  Afgelopen weekend deed het officiële twitteraccount van Napoli een oproep massaal het bekende liedje “Un giorno all’improvviso” te zingen, een nummer dat in Italië onlosmakelijk verbonden is met doorzettingsvermogen nadat de orginele zanger het bracht na de aardbevingen in L'Aquila (2009). Het resultaat, gezongen uit duizenden kelen, is adembenemend. Een mooi gebaar in moeilijke tijden.

  De oproep van Napoli

  “Laten we vandaag om 19.45u zingen! Kijk uit het balkon, raam en zing mee! Stuur een bericht naar je vrienden, buren en anderen en publiceer de video's door te taggen @sscnapoli en met de hashtag #HaDaPassaANuttata !”

  Epische taferelen in de lege straten van Napels

  Ook Lorenzo Insigne zingt uit volle borst mee