Kampioen Racing Genk annuleert alle trainingen: "Contact mijden"

  De eerder geplande trainingen in kleine groepjes gaan niet door.

  Landskampioen Racing Genk heeft vandaag beslist alle trainingen op de club te annuleren "naar aanleiding van de voortdurend wijzigende maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen".

  "De "onderhoudstrainingen" in kleine groepjes die deze week gepland stonden, gaan dus niet door", legde Genk uit in een persbericht. "Elke speler komt vandaag nog op het vooropgestelde tijdstip naar de club, maar dan enkel om trainingskledij op te pikken en eventueel bestelde maaltijden. Daarna keren ze onmiddellijk naar huis terug."

   

  De kampioen gaf ook nog enkele sportieve en medische richtlijnen mee aan zjin kern: "De spelers krijgen een trainingsprogramma voor thuis. Ze mogen ook individueel buiten gaan lopen. Maar er is hen ten zeerste afgeraden om kleine bijeenkomsten buiten de club te organiseren. Contact onderling en met andere mensen is te mijden. Zo veel mogelijk thuisblijven is de boodschap."

   

  Gisteravond maakte ook Anderlecht al bekend al zijn trainingen op te schorten.

  Contact onderling en met andere mensen is te mijden. Zo veel mogelijk thuisblijven is de boodschap.

  Tip van Genk voor zijn spelers