Judd Trump schrijft snookergeschiedenis in Gibraltar: 6 titels in 1 seizoen

  Judd Trump is de eerste speler die 6 rankingtoernooien in 1 seizoen wint.

  De Engelsman Judd Trump (WS 1) heeft gisteravond de Gibraltar Open snooker op zijn naam gezet. In een hoogstaande finale met wisselende kansen vloerde de wereldkampioen zijn landgenoot Kyren Wilson (WS 8) met 4-3.Trump schreef met zijn 6e rankingtitel van het seizoen geschiedenis. Nooit deed iemand hem dat voor.

  De 30-jarige Trump won eerder deze jaargang al het International  Championship, de World Open, Northern Ireland Open, German Masters en het Players Championship.

   

  Met 6 titels op het majorcircuit in één seizoen verbetert hij het record dat hij deelde met Stephen Hendry (1990-1991), Ding Junhui (2013-2014), Mark Selby (2016-2017) en Ronnie O'Sullivan (2017-2018).

   

  Trump, die in totaal 17 titels op zijn erelijst heeft staan, kan zijn record nog verstevigen, als hij het Tour Championship of WK wint. Het Tour Championship begint normaal morgen in Wales, al kan de coronacrisis daar nog een stokje voor steken.

  Beelden van de finale: