"Na een interview met Benoot weet je waarom je journalist geworden bent"

  "Tiesj is een van de slimste sporters met wie ik ooit heb gepraat."

  In onze podcast De Tribune hadden Carl Berteele en Hans Vandeweghe maandagavond niks dan lof voor Tiesj Benoot, die een etappe won en 2e werd in het eindklassement van Parijs-Nice. "Hij is een van de slimste sporters met wie we al gesproken hebben", klinkt het in koor.

  Berteele: "Jammer dat Benoot conditie niet kan verzilveren"

  Na Benoots knappe prestatie in Parijs-Nice heeft Carl Berteele wel medelijden met de Sunweb-renner. "Ik vind het heel jammer dat Tiesj zijn conditie nu niet kan verzilveren. Hij rijdt momenteel zo goed bergop. Dat moet ongelooflijk frustrerend zijn."

   

  "Tiesj ziet er eigenlijk niet echt uit als een wielrenner. Op de Topsportschool werd hij destijds afgekeurd", weet Hans Vandeweghe, journalist bij De Morgen.

   

  "Maar als ik met Tiesj gesproken heb, denk ik wel altijd: "Daarom ben ik journalist geworden. Daarom doe ik dit vak graag." Je kan pingpong spelen met Tiesj, je kan meningsverschillen uitwisselen met hem. Hij is een van de slimste sporters met wie ik ooit heb gepraat."

   

  "Toen ik in februari op de Teide was, stuurde ik hem een bericht: "Ik ben hier ook, wees beleefd en kom eens goeiedag zeggen." En Tiesj kwam naar beneden voor een gesprek van 5 minuten. Hij zei dat hij tevreden was bij Sunweb."

   

  "Tiesj leeft heel gedisciplineerd en houdt van veel structuur. Daardoor past hij zo goed in het verhaal van Sunweb."

   

  Waar liggen de grenzen van Benoot in het rondewerk? "De grote vraag is of hij goed kan recupereren gedurende 3 weken. Dat weten we bij Evenepoel ook nog niet."

  Tiesj Benoot won de 6e rit in Parijs-Nice na een mooie solo.

  "Voor Clijsters kan deze periode wel eens goed uitdraaien"

  Gisteren geraakte bekend dat er in het vrouwentennis al zeker niet meer gespeeld wordt tot 2 mei. 

   

  "Het is moment voor iedereen lastig om te trainen. Maar voor Clijsters kan het wel eens goed uitdraaien.  Na haar eerste matchen weet ze waaraan ze nu moet werken. Haar opslag en fysiek moeten verbeteren. Als Clijsters de wil heeft, is het nu het moment om goed door te trainen", klinkt het in De Tribune (luister hieronder)

  Download de podcast van De Tribune