Besmet lid van F1-team McLaren is aan de beterhand

    De GP van Australië ging afgelopen weekend niet door. O.a. omdat een lid van McLaren positief testte op corona.

    De eerste besmette persoon van het coronavirus binnen de Formule 1 is aan de beterhand. Dat verklaarde McLaren-teambaas Zak Brown maandag. Een lid van zijn team was besmet. Ook de personen in quarantaine hebben volgens Brown hun goed humeur kunnen behouden.

    Vorige week testte een personeelslid van McLaren in Melbourne positief op het coronavirus. McLaren trok zich vervolgens terug uit de Grote Prijs van Australië, die het F1-seizoen van 2020 moest openen. Vrijdag werd uiteindelijk beslist de hele GP te annuleren door de coronacrisis.

     

    McLaren kondigde vervolgens aan dat 14 andere leden van het team in  Melbourne in quarantaine gingen, omdat ze nauw contact hadden gehad met de besmette persoon. Piloten Carlos Sainz en Lando Norris bleven buiten schot.