Assistent Van den Heuvel topfavoriet om bondscoach Red Lions te worden

  Michel van den Heuvel draait als sinds 2015 mee in de staf van de Red Lions.

  Shane McLeod, bondscoach van de Red Lions, last na de Olympische Spelen in Tokio een sabbatjaar in, maar er staat al een opvolger klaar. Volgens Nederlandse media is assistent Michel van den Heuvel topfavoriet om het roer over te nemen van de Nieuw-Zeelander.

  Sinds de 51-jarige McLeod de plak zwaait bij de Red Lions, wordt de nationale mannenhockeyploeg naar ongekende hoogtes gestuwd. Na olympisch zilver op de Spelen in Rio (2016) volgde de wereldtitel (2018) en de Europese titel (2019). Maar na de Spelen in Tokio wil de Nieuw-Zeelander een sabbatjaar inlassen om terug te keren naar zijn familie.

   

  Met Michel van den Heuvel (55), huidig T1 bij de Nederlandse topclub Bloemendaal en assistent van McLeod bij de Red Lions, zou al een opvolger in de kleedkamer zitten. Volgens de gespecialiseerde website hockey.nl zou de Nederlander in september stoppen bij Bloemendaal.

   

  Van den Heuvel heeft veel ervaring op het hoogste niveau. Hij is aan zijn vierde seizoen bezig als hoofdcoach van Bloemendaal. Voordien leidde hij Oranje-Zwart, met doelman Vincent Vanasch, naar winst in de Euro Hockey League. Sinds 2015 draait hij mee in de staf van de Red Lions.