Stelt Wauters afscheid uit als Spelen uitgesteld worden? "Dat is moeilijk"

  Ann Wauters moet net zoals haar collega's individueel trainen.

  Voor Ann Wauters (39) moeten de Olympische Spelen een mooi afscheid worden als basketbalspeelster. Dat zou de kroon zijn op haar indrukwekkende carrière. Maar wat als de Spelen worden uitgesteld? "Het is moeilijk om daarop al een antwoord te geven."

  "Hopelijk kunnen we vanaf april in groepjes trainen"

  Behalve in Turkije liggen alle basketbalcompetities stil. "Maar ik verwacht dat ook de Turkse competitie snel zal worden stopgezet of geannuleerd", zegt Ann Wauters, die zichzelf individueel in conditie houdt.

   

  "Ik denk dat niemand dit ooit al heeft meegemaakt. We moeten innovatief en creatief zijn als sporters. Gisteren heb ik het voor het eerst een online training gedaan, waarbij ik gecoacht werd door te facetimen."

   

  "We kunnen nu trainingsprogramma’s maken waarin we focussen op de fysieke paraatheid. We proberen bijvoorbeeld de zwakke punten op fysiek vlak weg te werken. Het basketbal zelf moeten we voorlopig wat achterwege laten."

   

  "Hopelijk kunnen we vanaf april in kleine groepjes beginnen te trainen. Maar dat is momenteel nog onduidelijk."

  De Belgian Cats plaatsten zich vorige maand voor de Olympische Spelen.

  "Hopelijk gaan Spelen in voorziene periode door"

  De Spelen moeten het sluitstuk vormen van Wauters’ actieve carrière. Daar heeft ze alles voor gedaan, anders was ze - met haar fysiek zwaar belaste lijf - al gestopt. Maar zullen die Spelen er wel komen? "Niemand heeft een glazen bol. Het is nog 130 dagen tot de Spelen."

   

  "Als we zien hoe het virus in China geëvolueerd is, is er wel wat hoop. Maar dan moeten we hier ook zo gedisciplineerd zijn als in China om het virus wat tegen te houden."

   

  "We hopen natuurlijk allemaal dat de Spelen gewoon zullen doorgaan op het moment dat ze moeten doorgaan. Maar de gezondheid primeert."

   

  Wat als de Spelen met een jaar opgeschoven worden, zal Wauters haar carrière dan met een jaar verlengen? “Daarop is het lastig om een antwoord op te geven", zegt Wauters.

   

  "We zullen dat dan wel zien op het moment dat beslist wordt om de Spelen uit te stellen. Voor mij zou het moeilijk worden om mijn afscheid uit te stellen. Maar moeilijke dingen gaan ook."

  Ann Wauters: "Niemand heeft een glazen bol"