Anderlecht schort alle trainingen op en laat buitenlanders naar huis gaan

  Ook in Neerpede is er tot nader order geen voetbalactiviteit.

  Met een mededeling op zijn website heeft Anderlecht zondagavond laat aangekondigd dat alle trainingen bij de Brusselse club opgeschort worden.

  Vorige week had Anderlecht na de maatregelen om het coronavirus in te dijken aangekondigd dat het zijn trainingsprogramma zou aanpassen "aan de nieuwe realiteit".

   

  Dat betekende dat alleen de A-kern nog op het trainingsveld mocht en dat de spelersgroep opgesplitst werd in kleinere groepjes, met elk hun eigen kleedkamer. 

   

  Maar Anderlecht verandert het geweer nu van schouder en gelast alle trainingen af.

   

  "Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en maatregelen in de strijd tegen het COVID-19-virus hebben de sportieve staf, de medische staf en het management van RSC Anderlecht besloten om met onmiddellijke ingang alle trainingen op Neerpede op te schorten", klinkt het.

   

  "Deze beslissing is genomen na overleg met externe medische experten, in het belang van de algemene en individuele gezondheid."


  "De club vraagt de spelers om thuis te blijven en hun conditie te onderhouden met individuele trainingsprogramma’s die door de staf zullen worden opgesteld. Spelers en staf zullen via digitale communicatie in nauw contact blijven met elkaar."


  "Op deze manier wil Anderlecht zijn verantwoordelijkheid opnemen in de wereldwijde strijd die de verdere verspreiding van het virus moet tegengaan. Door het annuleren van de groepstraining probeert de club bij te dragen tot het afvlakken van de curve met het aantal dagelijkse besmettingen."

  Buitenlandse spelers mogen naar huis

  Anderlecht laat zijn buitenlandse spelers vertrekken. "Wegens het belangrijke menselijke aspect krijgen buitenlandse spelers de toestemming om naar de familie in hun vaderland te reizen", zegt de club.

   

  "Hierbij dienen ze rekening te houden met de nationale en internationale richtlijnen. Vanzelfsprekend volgen ze ook de algemeen geldende, proactieve maatregelen die overheden hebben voorgeschreven (thuis blijven, handen wassen, afstand houden van derden, enz…)."

  Communiqué van Anderlecht: