Anderlecht hertekent nog eens organigram: Verbeke Head of Sports, Verschueren CFO

  De rol van Michael Verschueren, links naast sterke man Marc Coucke, wordt geheroriënteerd.

  Anderlecht heeft vanochtend een nieuw sportief organigram bekendgemaakt. Peter Verbeke, die in februari de overstap maakte van AA Gent, wordt de nieuwe "Head of Sports". Hij zal samen met Vincent Kompany het sportieve beleid bepalen. Michael Verschueren, de huidige sportief directeur, wordt "CFO Sports". 

  De 36-jarige Verbeke kwam in februari de sportieve cel van Anderlecht versterken. Voordien was hij achtereenvolgens scoutingcoördinator bij eerst de jeugd van Club Brugge (2013-2015) en vervolgens bij het eerste elftal van blauw-zwart (2015-2018) en sportmanager bij AA Gent (2018-2020).

   

  Verbeke moest bij Anderlecht in eerste instantie een belangrijke rol gaan opnemen in de rekrutering en scouting van spelers, maar kreeg dus al snel een nieuwe, meer uitgebreide functie.

   

  Michael Verschueren moet als CFO Sports het financiële kader van de sportieve activiteiten bewaken en zal mee de onderhandelingen voeren. De 49-jarige Verschueren werd in november 2018 aangesteld als sportief directeur bij Anderlecht ter vervanging van Luc Devroe. 

   

  Karel Van Eetvelt zou op 1 april aantreden als nieuwe CEO van Anderlecht, maar het lijkt erop dat Van Eetvelt al eerder aan de slag is bij paars-wit. Anderlecht bevestigde in zijn persbericht dat de voormalige topman van Febelfin het nieuwe organigram vanochtend intern bekendmaakte.

  Peter Verbeke maakte in februari de overstap van AA Gent.

  Wat deed Peter Verbeke bij Gent?

  Peter Verbeke is geen bekende bij het grote publiek. In oktober 2018 tekende de Master in Law/Gezondheidsrecht en specialist Sportrecht een contract van 5 seizoenen bij AA Gent.

   

  Als sportief manager was hij onder meer verantwoordelijk voor de rekrutering bij de A-kern, de beloften en de jeugd. De successen van KAA Gent vorig en dit seizoen bewijzen dat Verbeke goed werk levert. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de transfers van Laurent Depoitre, Michael Ngadeu en Sven Kums. Hij had ook de sportieve leiding over het Buffalo Talent Center.