Huybrechts klopt wereldkampioen maar sneuvelt net voor finale in Engeland

  Kim Huybrechts.

  Kim Huybrechts is de beste Belg geworden op het Players Championship 8 dartstoernooi. In het Barnsley in Engeland moest hij in de halve finales met 7-4 het onderspit delven tegen de thuisspeler Ian White.  Zowel Mike De Decker (PDC-98) als Dimitri Van den Bergh (PDC-28) struikelden in de tweede ronde. 

  Huybrechts versloeg op het toernooi achtereenvolgens de Engelsman Adrian Gray (PDC-83) met 6-5, de Ier Brendan Dolan (PDC-32) met 6-2 en de Nederlander Jan Dekker (PDC-57) met 6-1.

   

  In de vierde ronde raasde de 34-jarige Antwerpenaar met 6-0 voorbij de regerende wereldkampioen Peter Wright (PDC-2). Huybrechts lukte uitworpen van 74, 82, 110, 127, 60 en 16. In de kwartfinales versloeg hij de Engelsman Michael Smith (PDC-5) met 6-4.

   

  In de halve finales tegen de Engelsman Ian White (PDC-11) kon Huybrechts een 4-3 voorsprong nemen, maar in de volgende vier spelletjes was het beste eraf en uiteindelijk verloor hij met 7-4.   

   

  Zowel Mike De Decker (PDC-98) als Dimitri Van den Bergh (PDC-28) wonnen hun openingswedstrijd, maar struikelden in de tweede ronde. De overwinning was voor uiteindelijk ook voor White die in de finale zijn landgenoot James Wade met 8-3 versloeg.

  De match van Huybrechts tegen Wright