Internationale Roeifederatie legt alles stil tot eind mei

    De Internationale Roeifederatie FISA heeft alle wedstrijden tot eind mei geannuleerd. Enkele wereldbekermanches vallen in het water, net als de olympische kwalificatieregatta.

    Onder meer de Wereldbekers van Sabaudia (10-12 april), Varese (1-3 mei) en Luzern (22-24 mei) zijn geannuleerd omwille van de coronadreiging. Ook de olympische kwalificatieregatta (17-19 mei) kan niet doorgaan. Het EK in het Poolse Poznan (5-7 juni) staat voorlopig wel nog op het programma, als enig internationaal event tot de Spelen.

     

    De FISA kan nog niet meegeven hoe de olympische tickets nu verdeeld zullen worden. "Feit is dat een normale kwalificatieprocedure niet meer mogelijk was omwille van het coronavirus", klinkt het. "We beraden ons nu over oplossingen. Op 5 april staat een vergadering met het IOC op het programma."