Volleybalcompetitie hervat niet meer na 3 april, geen kampioen aangeduid

  Kampioen Maaseik zal geen opvolger krijgen in 2020.

  Er wordt een definitieve streep getrokken door de Belgische volleybalcompetitie. Ook na 3 april zullen er dus geen competitiewedstrijden meer plaatsvinden. De kampioenstitel wordt niet uitgereikt.

  Met Maaseik, Aalst, Roeselare en Achel waren de vier titelconcurrenten voor de Final Four van de Belgische volleybalcompetitie bekend, maar er komt geen titelstrijd meer. De Belgische Volleyballiga heeft in samenspraak met de clubs beslist om de competitie niet meer te hervatten na 3 april.

   

  In bepaalde clubs mag er niet meer worden getraind tot 19 april, in andere moeten of willen de buitenlandse spelers zo snel mogelijk terug bij hun familie zijn. "Het kampioenschap eind april hervatten zonder competitievervalsing is dan ook praktisch onmogelijk", klinkt het.

   

  Om het seizoen 2019-2020 "nooit te vergeten" wordt er geen kampioenstitel uitgereikt en wordt er geen ranking opgemaakt. Hoe de Europese tickets dan worden verdeeld, ligt in de handen van de CEV, de belangrijkste Europese volleybalcompetitie. 

   

  "Het is met pijn in het hart dat deze beslissing wordt genomen", klinkt het in een persbericht. "We denken ook aan onze spelers, die al geen hoge lonen verdienen en tijdelijk werkloos worden. Elke club zal hiervoor de nodige aandacht hebben. Maar menselijke morele waarden primeren boven economische of sportieve belangen."

  Het kampioenschap eind april hervatten zonder competitievervalsing is praktisch onmogelijk.

  Voorzitter Maaseik: "Kampioen aanduiden is niet realistisch"

  Voor Mathi Raedschelders, die na 35 jaar uitzwaait als voorzitter van landskampioen Maaseik, wordt het een vreemd afscheid. "We worden geconfronteerd met een uitzonderlijke situatie. We mogen onze ogen niet sluiten", zegt hij. 

   

  "De competitie werd stilgelegd tot 3 april, maar waarschijnlijk wordt dat verlengd. Half april of begin mei  de competitie opnieuw opstarten, is bijna onmogelijk. De wedstrijden dan nog snel afwerken, is niet haalbaar."

   

  "Geen titel? Je kan niet halfweg de competitie de titel geven aan de club die toevallig op dat moment eerste staat. Dat vinden we niet realistisch. Voor de Europese tickets heeft Aalst al gezegd dat de Champions League geen prioriteit is. Voor Achel komt dat waarschijnlijk ook te vroeg. Dan komen we uit bij Roeselare en Maaseik. In Duitsland wordt gekeken naar de ranking van vorig jaar, dat zou bij ons hetzelfde scenario geven."

  Maaseik zwaait de competitie uit: